19:00

Jung/Kvänum 10 IF

Herrarna tog en stark derbyseger på Holmavallen!

ENV FF A - JK10 IF A 0-6(0-3)
Det blev en solklar derbyseger i historiska mötet mellan de gamla kommunlagen Jung, Kvänum, Edsvära och N Vånga. Denna gång uppdelade på Edsvära/N Vånga FF mot Jung-Kvänum 10 IF. Tisdagsmötet städades av på bästa sätt av JK10. En klar 6-0 seger på Holmavallen var nog egentligen en riktig högoddsare. Men likväl en riktigt stark insats av våra grabbar.
Ja vad säger man efter denna överraskande storseger i derbyt mot ENV??? På förhand så hade nog de flesta varit nöjda med en poäng borta mot svårspelade ENV på trånga Holmavallen. Nu överraskade JK10-grabbarna de flesta genom att på ett övertygande sätt styra och ställa under större delen av matchen. Det var en sylvass och speedig offensiv som blottade ENV:s lite tröga lag rejält och fortet ENV raserades fullständigt.
Om vi skall gå över till matchen så var det faktiskt ENV som började bäst. Man tog ett litet grepp om spelet inledningsvis utan att egentligen skapa nånting i chansväg. Men efter 7-8 minuter så började JK10 hitta fram med lite bollar till våra offensiva krafter i form av Carl Mann, Benjamin Boström och Majid Husseini. Där finns det mesta i inom de offensiva kompetenserna. Snabbhet, teknik och styrka och tyngd.
Detta gav resultat i den 13:e minuten då Majid Husseini ryckte sig fri på fen framspelning av Carl Mann och rundande Johan Lundqvist i ENV-målet innan han avslutade. Bollen tog i stolpen och där höll sig Benjamin Boström framme och tryckte in returen. Lite överraskande 1-0 till JK10 eftre att ENV faktisk startat ganska bra.
Detta blev signalen för JK10-grabbarnas offensiva raider. Nu fick ENV-försvaret allt större problem när man inte hängde med i JK10:s rappa anfallsspel. I den 29:e minuten var det dags igen. Då var det Majid som stod för framspelningen när han läckert chippade fram bollen till Carl Mann som i högerläge avslutade enligt skolboken i det ”långa hörnet” och 2-0 var ett faktum. Ett riktigt snyggt klassmål hela vägen fram till avslutet.
JK10 fortsatte att på ett stabilt sätt kontrollera matchen. Kanske inget skönspel på mittplan men när JK10 väl kom innanför sista tredjedelen så var man sylvassa.
I den 36:e minuten så kom kanske matchens mål. Det var Majid Husseini som snappade upp en boll strax utanför straffområdet och drog på en helvolley som gick i en vacker båge i Johan Lundqvists vänstra kryss. Ett riktigt drömmål som SkLT-reportern uttryckte sig och det var en klar 3-0 ledning för JK10. Ja det var nog många runt Holmavallen som nöp sig armen och undrade vad som höll på att hända. Majid hade innan hunnit med att göra ett mål som korrekt blåstes av för offside.
Matchbilden bestod de sista 10 minutrarna av första halvlek och 3-0 till JK10 stod sig i paus. Det speglade nog faktiskt matchen så långt.
I den andra så fortsatte JK10 att vara det lag som skapade lägen. ENV försökte men man hade inte spetsen i laget för att skapa några direkt heta chanser. De lägen som trots allt dök upp tog oftast Oskar Bergman hand om på ett tryggt sätt.
10 minuter in på andra halvlek så fick Benjamin Boström en perfekt boll att löpa på vid mittlinjen. David Bergman jagade ikapp Benjamin men inte bättre än att han drog Benjamin i tröjan strax utanför straffområdet. Domaren blåste och var obeveklig när han drog det röda kortet ur bakfickan.
Där dog nog matchen lite för efter det så var det i princip bara JK10. Med knappa kvarten kvar så kom 4-0 på straff efter att Benjamin Boström blivit kapad av ENV-tränaren Johan Sörstrand. Majid Husseini tog hand om straffen och förvaltade den på ett mycket säkert sätt och 4-0 var ett faktum.
Nu var ENV ett slaget lag och man vek ner sig ganska rejält efter 4-0.
Med några minuter kvar vandrade Benjamin Boström in i planen från vänster och avslutade välplacerat till vänster om ENV-keepern till 5-0. Även om det var ett välplacerat skott så såg det inte helt otagbart ut.
Och av bara farten så passade Carl Mann på att fullborda matchen genom att fastställa slutresultatet till 6-0 med sin snygga lobb i den 89:e minuten. En vacker avslutning på en fantastisk tisdagskväll på Holmavallen, åtminstone för de som sympatiserar med JK10.
Det var förstås jublande glada miner hos JK10-grabbarna och inte minst hos de tillresta supportrarna när slutsignalen ljöd. Och vi kan konstatera att vi totalt sett gör en riktigt bra match.
Sammanfattningsvis så var det en övertygande seger idag. Men också en tung och prestigefull skalp i ett klassiskt kommunderby. Idag var det JK10 som var numret större i det mesta. Det var en mycket rättvis seger även om 6-0 kanske inte riktigt speglade matchen i sin helhet.
Men det var i de båda sista tredjedelarna som var skillnaden. Offensivt så var det ett hypervasst JK10 som brutalt blottade ENV:s svagheter. Defensivt så var det väldigt stabilt och ENV bjöds faktiskt inte på en enda riktigt het målchans. Det handlade mycket om ”köttar-hörnor” och fasta situationer men där hade JK10 gjort hemläxan riktigt bra.
Om vi går in på spelarkritiken så kan vi börja med att hylla laginsatsen. Idag var det ett lag som körde över ENV. Men visst, våra offensiva krafter kan inte undanhållas idag. Vi har idag tre tvåmålsskyttar i Benjamin Boström, Carl Mann och Majid Hussaini. Det såg riktigt bra ut och de var lite tungan på vågen och det är svårt att stå emot dessa offensiva krafter. Det är en skön känsla för laget att veta att vi skapar så mycket vassa lägen. Bakåt så var Oskar Bergman säkerheten själv och dominerade luftrummet på ett starkt sätt mot ett ENV som är kända för sin styrka i straffområdet på fasta situationer.
Försvarsspelet var prickfritt och det lägger också grunden för vårt offensiva spel. Det lugn och den trygghet som vi visar upp i defensiven ger självförtroende.